Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Reunió extraordinària dels Mossos per abordar els alarmants casos de violacions grupals entre menors a Badalona

Les denúncies per violències sexuals han augmentat gairebé un 20% a Catalunya el primer quadrimestre del 2023

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra celebraran el pròxim dijous, 8 de juny, una reunió extraordinària per abordar els alarmants casos de violacions grupals amb menors d’edat implicats que han ocorregut a Badalona els últims mesos. La reunió la durà a terme la Taula Operativa Regional de la Regió Metropolitana Nord, la qual, igual que totes les taules regionals, es reuneix mensualment. Tanmateix, arran de l’últim cas de violació grupal a una menor denunciat a Badalona, s’ha decidit que es trobarà de forma excepcional el dijous.

La Taula Operativa Regional de la Regió Metropolitana Nord analitzarà la situació i, si cal, prendrà mesures preventives en l’àmbit policial. El Pla de Violències Sexuals impulsat pels Mossos d’Esquadra va posar en funcionament el Gabinet de Violències Sexuals, el qual està a la mateixa alçada que el Gabinet Antiterrorista i que es reuneix de forma periòdica amb els màxims comandaments del cos, sota el lideratge del comissari en cap, Eduard Sallent, i fins i tot del mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Les taules de seguiment de violències sexuals, entre les quals hi ha les Taules Operatives Regionals i la taula dels Serveis Centrals, depenen d’aquest gabinet.

Publicitat

Les denúncies per violències sexuals han augmentat gairebé un 20% a Catalunya el primer quadrimestre del 2023 respecte al mateix període de l’any passat. Unes xifres preocupants que se sumen al fet que més del 12% dels autors investigats són menors, així com ho són el 38% de les víctimes. Les agressions sexuals grupals suposen un 4% de les totals denunciades, però resulta especialment preocupant el cas de Badalona, on en els últims mesos s’han denunciat diverses agressions sexuals múltiples, fet que ha motivat la reunió extraordinària dels Mossos a la Regió Metropolitana Nord.

Et pot interessar  Vist per sentència el judici contra els acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d'independentistes per "ridiculitzar-los"

Al marge de les iniciatives en l’àmbit policial que en pugin sorgir, de la trobada poden sortir altres mesures més transversals que es traslladaran als estaments que pertoquin. La reunió també coincideix amb un ple extraordinari de l’Ajuntament de Badalona i una reunió entre consistori i Generalitat, en la qual hi participaran els departaments de Salut, Igualtat i Feminismes, Drets Socials i Educació, a més dels Mossos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut