Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Recullen 150 quilos de deixalles en la segona neteja del fons marí i les platges de Blanes

L'acció s'ha fet al voltant de la roca de Sa Palomera i hi ha participat uns setanta voluntaris

|

- Publicitat -

Uns setanta voluntaris han recollit aquest dissabte a Blanes (Selva) 150 quilograms de deixalles durant la segona neteja del fons marí i les platges que s’ha fet al voltant de la roca de Sa Palomera i les cales adjacents: Sant Francesc i Sa Forcanera. La majoria dels residus recollits han estat burilles de cigarretes, material higiènic com tovalloletes, llaunes, envasos i embolcalls, però també s’han retirat trossos de roba i sabates, així com restes de boies de senyalització esmicolades pel temporal. Els residus d’aquesta neteja, que organitza el departament de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes, ja han estat traslladats a la deixalleria municipal.

La neteja de final de temporada realitzada aquest passat dissabte a Blanes va començar a quarts de nou del matí, amb la instal·lació i equipament de les zones on s’havia de treballar entorn de la platja de Sa Palomera i zones adjacents. Després d’una primera rebuda organitzativa, els diferents equips de submarinistes –una vintena de bussejadors i bussejadores- es van començar a capbussar.

Publicitat

A mesura que els i les submarinistes van anar recollint les deixalles del fons marí, des de mar i terra se’ls va ajudar a transportar-les fins a la platja on s’hi havia habilitat un punt de recollida i triatge. Paral·lelament, les voluntàries i voluntàries de terra també es van anar encarregant de pentinar la sorra i recollir les deixalles que hi havia dipositades a la platja.

Tot el que finalment es va trobar, tant a la mar com a la terra, es va anar classificant segons el tipus de residus: plàstics, papers i cartó, orgànics, andròmines estranyes i altres tipus de materials. D’aquesta manera, es va facilitar el seu trasllat a la deixalleria municipal d’aquests residus que prèviament s’havien distribuït per tipus de contenidors.

L’acció ha comptat amb el suport del Centre de Busseig Blanes-Sub, encarregat de coordinar els submarinistes. El Club de Vela Blanes, el Club Social de l’Associació Família i Salut Mental, el Talaixà Team, Opsiren (empresa de Blanes que fabrica banyadors amb plàstic reciclat), Nora, la Fundació Aspronis, Go Zero Waste (Mou-te pel zero) també hi ha col·laborat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut