Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Quinze morts per coronavirus al Parc Tauli de Sabadell aquesta setmana

Tretze dels disset afectats per coronavirus a la Garrotxa són professionals sanitaris

Agències 20/03/2020
Imatge general de l'entrada de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. Imatge del 12 d'agost de 2016. (horitzontal)

El Parc Taulí de Sabadell ha registrat quinze morts per coronavirus aquesta setmana. Ho ha avançat el Diari de Sabadell i ho han confirmat fonts del centre a l’ACN. La primera víctima que va transcendir va ser un jove de 21 anys de Badia del Vallès, que va perdre la vida dijous i que presentava un estat de salut amb factors de risc. Actualment a l’hospital vallesà hi ha 162 pacients ingressats per coronavirus, 23 dels quals a la UCI. El degoteig d’infectats al centre sanitari va iniciar-se el 7 de març quan una membre de l’equip directiu va donar positiu i van aïllar-se 27 professionals de la corporació. Pocs dies després va aparèixer un segon contagiat, també membre de la plantilla, i la xifra de confinats va elevar-se fins a 47.

Des de que l’Hospital Parc Taulí va detectar el primer cas, es van prendre totes les mesures necessàries per evitar els contagis, com aïllar les persones que havien estat en contacte amb els infectats o restringir les visites a un familiar per pacient.

Amb tot, les xifres s’han anat enfilant i en la darrera setmana s’han registrat les primeres morts. Tot i que algunes s’haurien produït a principis de setmana, la primera que va transcendir de forma oficial va ser la d’un jove de 21 anys de Badia del Vallès que va perdre la vida dijous.

Es tracta d’un noi que presentava un estat de salut amb factors de risc, segons va informar l’Ajuntament d’aquesta localitat.

Tanquen tres ambulatoris i concentren l’atenció als CAP de Sant Joan les Fonts i Sant Esteve d’en Bas

Tretze dels disset afectats per coronavirus a la Garrotxa són professionals sanitaris. La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha confirmat aquest divendres vuit casos nous, tots els treballadors. Entre els divuit pacients, n’hi ha dos que estan ingressats i dos pacients que han donat positiu al test per detectar la COVID-19. La Fundació remarca que, des de fa uns dies i segons indica el protocol, només es fa el test als professionals i a pacients que presentin una simptomatologia greu. També informen que s’estan seguint les mesures que indica el protocol. La Fundació ha adoptat mesures noves en relació a l’atenció.

A partir de dilluns 23 de març l’activitat de l’atenció primària es concentrarà als CAP de Sant Joan les Fonts i Sant Esteve d’en Bas i es mantindrà només l’atenció pediàtrica en el seu horari habitual al consultori de Sant Feliu de Pallerols. Així, tanquen els ambulatoris de Castellfollit de la Roca, La Canya-Vall de Bianya i Les Planes d’Hostoles.

L’objectiu d’aquestes mesures és concentrar el màxim el nombre de professionals i poder continuar atenent les urgències i les visites i proves no ajornables en aquests CAP.

Les urgències hospitalàries s’han reduït més de la meitat aquestes darreres hores. La Fundació subratlla que les indicacions de les autoritats sanitàries en relació a la població estan ajudant a gestionar el dia a dia de l’atenció sanitària a la comarca.