Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Queralt sobre la suspensió: “Espanya ha tirat pel desguàs l’Estat de dret”

|

- Publicitat -

El jurista i publicista Joan Queralt, que sovint participa en tertúlies als mitjans de comunicació catalans com a expert per a parlar del judici farsa que s’està celebrant al Tribunal Superior espanyol a Madrid, ha fet una piulada que per a valorar la suspensió que ha realitzat la Mesa del Congreso als presos independentistes ara escollits diputats democràticament.

Queralt no ha dubtat en definir la decisió com un greu error amb una publicació on afirma que “avui l’Estat ha llençat encara més pel desguàs l’estat de dret”. A més, ha anat més enllà i ha equiparat la situació viscuda al Congreso amb la que passa al dia a dia al judici farsa al TS: “Res que tingui a veure amb el procés es resol conforme al dret vigent”.

Publicitat

Queralt resumeix així la suma de tota aquesta estratègia de repressió a l’independentisme: “s’ha decidit no atorgar cap garantia a qui no combregui amb el seu concepte d’Espanya: dret de l’enemic. Això és el seu constitucionalisme”.

A més, ha recordat en una altra piulada que ara la nova situació a l’hemicicle afavoreix al PSOE: “Ara amb 4 diputats menys, el quòrum canvia i la investidura a Sánchez li resulta menys problemàtica. Sort que era amic dels independentistes. Si arriba a ser enemic, no vull ni pensar-ho…!”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut