Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Putin es fa el fort davant del món assegurant les sancions d’occidents “creen problemes” però també “oportunitats”

|

- Publicitat -

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha admès aquest dijous que les sancions d’Occident per la invasió d’Ucraïna “creen molts problemes”, tot i que ha afegit que, alhora, generen “oportunitats” per a les empreses russes que, per exemple, abans tenien “por” d’operar als territoris de Crimea i Sebastopol pel fet que hi poguessin haver sancions i ara “no tenen res a témer”. Putin ho ha dit en una reunió sobre el desenvolupament d’aquestes dues regions ucraïneses autoproclamades independents el 2014 i annexionades des d’aleshores a Rússia. En paral·lel, el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha recordat avui als diputats del Parlament alemany la caiguda del mur de Berlín per persuadir-los que facin tot el possible per aturar la invasió.

El màxim dirigent polític ucraïnès ha retret a la major economia d’Europa que en el passat hagi insistit que els gasoductes Nord Stream 1 i 2 i altres projectes empresarials amb Rússia eren “purament econòmics” i no polítics.

Publicitat

Zelenski també ha dit al Bundestag que els “ocupants” han mort 108 nens. “Al mig d’Europa, al nostre país, l’any 2022”. Alhora ha subratllat que les sancions imposades a Rússia “evidentment no són suficients per aturar aquesta guerra”. A més ha retret els “vincles” que moltes empreses alemanyes “encara tenen” amb Rússia. El president ucraïnès ha lamentat que aquests diners serveixen “per finançar la guerra”.

Un dels episodis més destacats dels atacs militars de les últimes hores ha estat el bombardeig d’un teatre de Mariúpol que servia de refugi antiaeri per a centenars de persones. Les bombes hi han caigut malgrat que a l’exterior, amb lletres de grans dimensions de color blanc a terra, s’havia escrit tant al davant com al darrere de l’edifici la paraula ‘nens’ en rus.

Les primeres informacions indiquen que centenars de persones haurien quedat atrapades sota la runa dins del refugi, que aparentment hauria aguantat l’atac. Els serveis d’emergència treballen per intentar rescatar els supervivents.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut