Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Pujol sobre les tortures que va patir: “Era millor estar a la presó que a Via Laietana”

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha afirmat que durant el franquisme era millor estar a la presó que detingut a la comissaria de Via Laietana, on va ser arrestat i va patir tortures: “Anar a la presó era sortir d’allà, que era on et apallissaven. la presó era el millor que et podia passar “.

Publicitat

En una entrevista a la revista ‘Sàpiens’ recollida per Europa Press, ha relatat com va ser torturat a la comissaria de Via Laietana quan va ser detingut el 1960, tot i que creu que “podria haver anat molt pitjor” i que hi va haver casos amb tortures molt més dures .

Pujol ha explicat que va aguantar les tortures tres o quatre hores fins que va revelar a la policia alguns noms de companys quan “ja no perillava ningú” perquè ja els havia donat temps d’amagar-se.

“Vaig aguantar per retardar els horaris de les detencions. Quan vaig donar els noms, gent de món catòlic, ja s’havien amagat perquè els havia avisat la meva dona. En definitiva, va sortir molt bé”, ha destacat.

Després de les tortures, li van dir que el proper dia continuarien per treure-li més noms: “Això em va inquietar perquè evidentment sabia moltes més coses. Estava baldat i vaig pensar que si el dia següent tornaven ho passaria molt malament”.

No obstant això, a l’endemà el van enviar a la presó, on ja no es produïen aquestes tortures: “I jo content, és clar, com tothom. Anar a la presó era sortir d’allà, que era on et apallissaven. La presó era el millor que et podia passar, encara que jo anava molt masegat”.

Et pot interessar  Les entitats memorialistes celebren l'avenç en la investigació de les tortures franquistes
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió