Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Puigneró considera “molt difícil” que Junts continuï al Govern: “ERC no ens hi vol”

|

- Publicitat -

L’exvicepresident cessat el passat dimecres, Jordi Puigneró, considera que és “molt difícil” que Junts continuï al Govern, explica que la conclusió que ha arribat és que “Esquerra no ens vol al govern”. Tot i això, no ha volgut revelar quina serà la seva resposta en la consulta del partit sobre aquesta qüestió. Puigneró ha concedit a RAC1 la seva primera entrevista des que va ser destituït com a vicepresident per Pere Aragonès, de qui ha recriminat que li falta de “generositat” a l’hora de governar en coalició amb Junts. En aquest sentit, l’exvicepresident creu que Aragonès confon “la lleialtat amb la submissió: “No pots pretendre que les teves polítiques siguin les úniques que valguin. Has de fer gestos”. En aquesta línia, Puigneró també ha retret a ERC que compleixi “els acords de Madrid fil per randa, però, en canvi, els acords a Catalunya, amb Junts i la CUP no es compleixin”. Dos pactes que, a més, considera “incompatibles”.

La destitució com a vicepresident

Publicitat

En referència a l’exigència de restitució que Junts va posar sobre la taula aquest cap de setmana, Puigneró ha negat que fos una petició seva. Segons ha exposat, diumenge va “traslladar a l’equip negociador” que no fos un obstacle en les converses i, de fet, aquesta reclamació s’ha retirat.

“Ell no sabia com dir-m’ho (…). Finalment, va aconseguir verbalitzar-ho i jo ho vaig acceptar”, ha explicat sobre el moment en què Aragonès el va cridar per comunicar-li la destitució. Al seu torn, Puigneró va demanar al president que fes “autocrítica”. “Després d’un any i mig de la teva investidura, t’has quedat sol i has de reflexionar sobre això perquè no és normal”, li va dir l’exresponsable de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

Et pot interessar  Més de 200 personalitats de la cultura, la ciència o la política mostren el seu suport a Puigdemont

El vicepresident cessat ha reconegut que sabia de la “possibilitat” que Junts demanés una qüestió de confiança al debat de política general, però ha al·legat que no podia “explicar l’estratègia del partit” al cap del govern. A més, ha assegurat que Aragonès no li explicava a ell la seva estratègia a “Madrid o a la taula de diàleg”.

En un moment de l’entrevista, quan parlava de la seva destitució, Puigneró s’ha emocionat. No ha revelat què farà a partir d’ara, però de moment ha dit que s’agafarà unes “vacances digitals”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut