Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Puigneró demanarà “explicacions” a Aragonès per la reunió amb Pedro Sánchez: “No tenim cap informació”

“Amb el govern del PSOE calen menys reunions i més fer perdre votacions”, replica el vicepresident

Redacció 23/06/2022
El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, en una atenció a mitjans davant del Parlament Data de publicació: dijous 23 de juny del 2022, 10:48 Localització: Barcelona Autor: Sara Escalera

La represa de les relacions entre el Govern i l’executiu espanyol ha generat malestar. El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha assegurat que demanarà “explicacions” al president Pere Aragonès, sobre la reunió amb el president espanyol, Pedro Sánchez, que està previst que se celebri abans de les vacances d’estiu.

La trobada entre els dos presidents és un dels acords al que van arribar la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños en la reunió que van tenir a la Moncloa. “Demanaré les pertinents explicacions al president Aragonès sobre la reunió amb Sánchez perquè no tenim cap informació, només sabem que es produirà, però no sabem ni quan ni l’ordre del dia”, s’ha queixat Puigneró, que ha afegit que es va assabentar de la trobada de presidents a través de la roda de premsa de Vilagrà.

D’altra banda, el vicepresident també ha fet una crida als diputats independentistes a la cambra baixa espanyola a no donar suport a les iniciatives del Gobierno. “Amb el govern del PSOE calen menys reunions i més fer perdre votacions, malauradament és l’únic diàleg que entén Sánchez”, ha replicat.

El Govern va “congelar” les relacions amb la Moncloa arran del ‘Catalangate’

Puigneró ha lamentat que la reunió s’hagi celebrat tot i que el Govern va anunciar en un acte al Palau de la Generalitat que es congelaven les relacions amb l’executiu espanyol fins que no hi hagués “explicacions i dimissions” pel ‘Catalangate’. “Vull entendre que aquesta reunió no ha servit per iniciar un procés de descongelació amb l’executiu de l’Estat perquè no hi ha cap element que ens faci veure que les relacions s’han de descongelar, al contrari”, ha remarcat.

En aquest sentit, ha assenyalat que el darrer mes “no només no hi ha hagut ni explicacions ni dimissions” sinó que tampoc “s’ha aturat l’ofensiva contra el català” i s’ha fet públic el baix nivell de compliment de les inversions de l’Estat a Catalunya. “Les bones paraules estan molt bé, però només reaccionen quan perden votacions al Congreso”, ha insistit.

Puigneró ha remarcat que si s’acaba fent la reunió entre Sánchez i Aragonès ha de servir perquè hi hagi explicacions i dimissions perquè “no pot semblar que amb aquest tipus de reunions es descongelen les relacions”. En aquest sentit, el president Carles Puigdemont ha lamentat que s’hagin “descongelat unilateralment” les relacions entre el Gobierno.