Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

Puigneró acusa el CNI i el Ministeri de l’Interior “d’estar darrere” del 155 digital

El conseller ha augurat que les instàncies judicials pertinents, a Espanya i a la resta d’Europa, tombaran el cop en forma de decret

Redacció
Redacció 28/11/2019
Pla curt del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha acusat aquest dijous el CNI i el Ministeri de l’Interior “d’estar darrere” del decret contra la ‘República digital ‘del Govern central.

En una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, Puigneró ha afirmat que és una cosa que s’ha pres molt seriosament i que el PSOE estava “molt agafat”, però ha lamentat que tant socialistes com Unides Podem no decidissin retirar el decret.

“Ahir el PSOE i Podemos tenien una gran oportunitat que van desaprofitar, que era senzillament retirar-lo de l’ordre del dia, i retirant-lo dequeia”, ha explicat.

El conseller ha augurat que les instàncies judicials pertinents, a Espanya i a la resta d’Europa, tombaran el decret: “Per tant, veurem la finalitat del decret abans per aquesta via que per la via política. Però han guanyat temps, perquè el decret està en vigor”.

Ha explicat que el concepte de ‘República digital’ és un projecte per fer una Catalunya avançada digitalment, i que el decret del Gobierno és com pretendre, en altres moments, intentar aturar la revolució industrial: “Acabaran portant a Espanya a la decadència analògica” .

Ha defensat que el projecte digital del Govern està dins dels marcs legals de la Unió Europea, i que la Generalitat és innovadora i busca escletxes: “La innovació desborda fins i tot la mateixa Constitució, però no de forma il·legal”.

Preguntat per si el Govern té els servidors fora d’Europa, ha respost que tothom els té: “Una altra cosa són les dades. El que sí que estem obligats i complim és que les dades personals dels ciutadans estiguin en territori europeu”.

Un 155 digital en plena negociació

Puigneró ha defensat que si el problema és Catalunya, cal abordar el problema polític en primer lloc i deixar de frenar el progrés de Catalunya: “Els espanta qualsevol cosa que fem des de Catalunya”.

El conseller ha afirmat, a més, que aquest decret “és una pedra més” que el president de Govern en funcions, Pedro Sánchez, es posa en el seu sac per poder ser president.

“M’imagino que els partits independentistes no deixaran passar la possibilitat de situar aquest cop en forma de decret digital com un element de negociació davant de qualsevol acord a què es pot arribar”, ha conclòs.

Relacionats