Diumenge, 11 d'abril de 2021 - Edició 990
La República

Puigdemont: “Tenim l’oportunitat de ratificar el resultat de l’1-O”

El president a l’exili aposta per implementar la República “amb o sense la voluntat de l’Estat”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 01/10/2020
Pla mitjà de l'expresident Carles Puigdemont fent un discurs durant un acte de celebració de la Diada a Anvers, a Bèlgica el 10 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Carles Puigdemont ha fet un discurs institucional des de l’exili en commemoració de l’1-O del 2017, dia que es va celebrar el referèndum d’independència de Catalunya.

El represaliat català ha sentenciat que “tenim l’oportunitat de ratificar el resultat de l’1-O” en referència a les eleccions que vénen i ha recordat que “és una decisió que ens involucra a tots” fins i tot dels que volen “seguir depenent de la monarquia espanyola”.

Puigdemont ha parlat de futur i ha volgut engrescar els catalans: “deixem a les generacions futures la República catalana” perquè gaudeixen d’una millor qualitat de vida i d’un Estat del benestar i plenament democràtic que no gaudiran si seguim a Espanya.

També ha agraït l’esforç de la gent: “l’1-O va ser possible gràcies a la gent” i ha lamentat que la resposta d’Espanya de llavors és la mateixa que ara: repressió i judicialització. “El camí recorregut té la llosa de la repressió” reflexionava el president a l’exili.

Per acabar, Puigdemont ha deixat clar que per implementar la República s’haurà de fer “amb o sense la voluntat de l’Estat”.