Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Puigdemont: “Tenim l’oportunitat de ratificar el resultat de l’1-O”

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont ha fet un discurs institucional des de l’exili en commemoració de l’1-O del 2017, dia que es va celebrar el referèndum d’independència de Catalunya.

El represaliat català ha sentenciat que “tenim l’oportunitat de ratificar el resultat de l’1-O” en referència a les eleccions que vénen i ha recordat que “és una decisió que ens involucra a tots” fins i tot dels que volen “seguir depenent de la monarquia espanyola”.

Publicitat

Puigdemont ha parlat de futur i ha volgut engrescar els catalans: “deixem a les generacions futures la República catalana” perquè gaudeixen d’una millor qualitat de vida i d’un Estat del benestar i plenament democràtic que no gaudiran si seguim a Espanya.

També ha agraït l’esforç de la gent: “l’1-O va ser possible gràcies a la gent” i ha lamentat que la resposta d’Espanya de llavors és la mateixa que ara: repressió i judicialització. “El camí recorregut té la llosa de la repressió” reflexionava el president a l’exili.

Per acabar, Puigdemont ha deixat clar que per implementar la República s’haurà de fer “amb o sense la voluntat de l’Estat”.

Et pot interessar  Òmnium desplega una pancarta gegant a l'aeroport del Prat denunciant que 'A Espanya, protestar és terrorisme'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut