Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Puigdemont reivindica l'”espai sòlid” de JxCat: “Ens volien silenciats? Ens reivindicarem”

El president legítim destaca la “responsabilitat de liderar la veu a Europa”

Joan Solé 27/05/2019

Junts per Catalunya ha celebrat els resultats a les eleccions municipals i europees del 26-M com “un gran cicle electoral per a l’independentisme”.

“Hem guanyat al Parlament, vam resistir a les generals però vam complir l’objectiu que els presos entressin. Les europees són una gran victòria mentre que a les municipals som la primera força en el 40% dels municipis”, ha destacat Albert Batet, qui ha reivindicat les 305 alcaldies que ha guanyat el partit amb majoria absoluta, mentre que en 75 ho fa amb majoria relativa.

En connexió des de Brussel·les, el president legítim i guanyador de les eleccions europees a Catalunya, Carles Puigdemont, considera que els resultats d’aquest 26-M demostra que JxCat és un “espai sòlid que ha vingut a fer política”: “Davant els qui ens volien silenciar dir-los que ens reivindicarem, i molt”.

Puigdemont, en la línia de Batet, s’ha mostrat “satisfet” pels resultats de les quatre eleccions, així com la “fortalesa” d’una formació que ha superat els auguris i avui es veu amb la “responsabilitat de liderar la veu a Europa” amb quasi el 50% del vot independentista.