Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Puigdemont reclama des de l’Eurocambra que es doti als estats “d’eines” per detectar euroordres “motivades políticament”

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Jxcat, Carles Puigdemont, ha demanat aquest dilluns des del Parlament Europeu que es doti als òrgans judicials i policials dels estats “d’eines” per poder fer front a casos d’ordres de detenció europees o internacionals “motivades políticament”.

El Comitè de Llibertats de l’Eurocambra ha presentat un informe amb relació a les notificacions de l’Interpol conegudes com a “vermelles”, i que requereixen la detenció per a l’extradició. El document parla del “problema greu” que suposa l’augment d’aquestes notificacions, i del “perill” per als ciutadans que poden ser part d’un procés motivat políticament des de règims “autoritaris o poc democràtics”.

Publicitat

Puigdemont ha argumentat que les recomanacions que es plantegen sobre les ‘red alerts’ o aler-tes vermelles es podrien aplicar tant a la Interpol –que gestiona les ordres internacionals- com a l’Europol –que rep la dels estats membres de la UE.

“És important que els raonaments de l’informe siguin ben coneguts pels òrgans judicials dels estats membres”, ha dit Puigdemont, que ha demanat que el Parlament actuï per dotar-los “d’eines, dades i informació per resoldre casos motivats políticament que podrien aparèixer en les seves jurisdiccions”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut