Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Puigdemont lamenta que s’hagi ofès al poble sard, detenint-lo a l’Alguer

El president a l’exili ha estat dur amb el fet que s’hagi culpat les autoritats de l’illa de la seva detenció i ha afirmat que treballa per a tots els ciutadans europeus, fins i tot pels sards, que no tenen un eurodiputat propi i que a partir d’ara els recordarà amb especial afecte

Redacció 28/09/2021
Pla general de la roda de premsa des de l'Alguer de Carles Puigdemont el 25 de setembre del 2021

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha parlat en una entrevista a la Nuova Sardegna, el diari sard amb més difusió a l’illa, i ha volgut comentar la seva detenció.

Puigdemont ha qualificat “d’ofensa al poble sard” que l’haguessin detingut a Sardenya, ja que ha portat a l’illa al centre de l’escena internacional. Puigdemont ha parlat en italià, com a mostra de respecte i ha afirmat que considera que la seva situació és surrealista: És considerat un home lliure a tota Europa, però no pot retornar a la seva pàtria, per la persecució de l’Estat espanyol.

El 130è president de la Generalitat ha destacat que una de les promeses electorals de Pedro Sánchez i ha emfatitzat que durant el moment del seu arrest va veure com un “individu” estava filmant amb el telèfon mòbil el moment que la policia controlava la identitat dels passatgers. Llavors va adonar-se que estava passant alguna cosa estranya.

Amb aquestes afirmacions ha desmentit la versió oficial del ministre d’Interior, Grande-Marlaska, que va declarar que es va detenir a Puigdemont per una “alerta”, i no pas com a part d’un operatiu en què hi hagués intervingut policia espanyola. Puigdemont ho ha valorat i ha defensat que: “si el servei d’informació coneixia que hi havia l’esdeveniment amb presència de molts catalans, i igualment ha planificat aquesta operació, ha demostrat una manca d’intel·ligència política”:

El polític gironí ha agraït que “en tot moment va rebre un tracte molt professional per part de la policia italiana”. Puigdemont ha acabat l’entrevista afirmant que com a eurodiputat legisla per a tots els ciutadans europeus. S’ha congratulat de “representar-los a tots, fins i tot als sards, malgrat que no tingui un eurodiputat sard”. Finalment, ha donat les gràcies al poble sard i ha dit que els porta al cor.