Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Puigdemont lamenta el violent assalt a l’Ajuntament de Lorca: “A Catalunya seria sedició i penes de presó”

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, denuncia l’assalt violent a l’Ajuntament de Lorca per part de la ultradreta. Aquesta formació política volia entrar al consistori, per tal d’evitar que s’aprovessin les noves mesures en les macrogranjes. Ho intenten amb totes les armes que tenen a l’abast i amb una bestialitat increïble: “amb força, agredint a policies, forçant les portes”. El que pretenien era trobar regidors d’esquerra, mentre se celebrava la sessió de la plenària i es votaven els nous acords.

Publicitat

Puigdemont recorda que si la mateixa situació s’hagués produït “a Catalunya seria sedició i penes de presó”. Evidencia que les reaccions són diferents, en funció de quins són els autors i quines ideologies polítiques tenen.

Davant els fets, també s’ha manifestat el músic català, Lluís Llach, qui mostra suport incondicional al legítim president, Carles Puigdemont i li dona tota la raó del món: “Per això s’atreveixen a tot”, conclou el cantautor.

Cal recordar que al gener del 2021 es va produir l’assalt al Capitoli dels Estats Units per manifestants que tenien la intenció de recargolar-li el braç a la sobirania popular. Grups trumpistes, encoratjats pel mateix Trump, van pretendre donar un cop d’estat a la democràcia nord-americana. Aquest 2022 vivim un fet repetit, a l’escala de l’Ajuntament de Lorca en mans de l’extrema dreta. Tot i que a nivells diferents, tots dos amb el mateix propòsit.

Com que no creuen en la democràcia, li posen pals a les rodes. I Puigdemont lamenta que no se’n faci prou ressò.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió