Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Puigdemont i Ortuzar es reuneixen a Waterloo per analitzar el panorama polític a l’Estat

Durant la trobada "han compartit posicions i expectatives" de cara al procés d'investidura

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont i el president del PNB, Andoni Ortuzar, han mantingut una trobada aquest divendres a Waterloo (Bèlgica) per “estrènyer relacions i analitzar el complex panorama polític que les eleccions del 23-J han deixat a l’Estat espanyol”, segons han expressat en un comunicat conjunt dels dos partits.

En la reunió, de dues hores i mitja de durada, també hi ha participat el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el responsable d’Organització del PNB, Joseba Aurrekoetxea. Segons les dues formacions, Ortuzar i Puigdemont “han compartit posicions i expectatives” de cara al procés d’investidura.

Publicitat

Es tracta de la primera trobada oficial entre Puigdemont i Ortuzar i “s’emmarca en els contactes periòdics que mantenen les dues formacions”. Les dues parts han coincidit a apuntar que s’ha tractat d’una reunió “cordial i profitosa”, i s’hi ha parlat de “com intensificar i optimitzar les relacions entre els dos partits i entre Catalunya i Euskadi”.

Segons el comunicat, a la reunió “també s’ha analitzat la conjuntura política actual” en un moment en què “els dos partits juguen un paper clau davant una eventual negociació per a la investidura que encara no ha començat”. El PNB ha afegit al seu comunicat que tenia agendada la visita a Waterloo “des de fa temps”.

La trobada s’ha produït a onze dies del debat d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo, que previsiblement serà fallida per manca de suports —el PNB nega cap possibilitat d’una entesa en una equació on hi hagi Vox— i en vista d’un possible encàrrec a Pedro Sánchez. El líder del PSOE necessitaria acord amb Junts, a més d’ERC, el PNB i altres.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut