Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Puigdemont i Comín inauguraran l’exposició sobre les contribucions de Catalunya al progrés d’Europa

L'exposició repassa els quatre moments clau de la història de Catalunya que han fet progressar social i políticament el continent europeu

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, i l’eurodiputat de Junts Toni Comín inauguraran el pròxim dimarts, 5 de setembre, l’exposició organitzada per ells sobre les contribucions de Catalunya al progrés social i polític d’Europa. Aquest mateix dia, Puigdemont farà pública la postura de Junts sobre les negociacions per a una hipotètica investidura de Pedro Sánchez, tal com ha afirmat ell mateix aquest dijous a través del seu compte de Twitter. L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc el dimarts 5 de setembre a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, a les 18 hores de la tarda.

L’exposició recorre quatre moments clau de la història de Catalunya, com són la creació del Consolat de Mar, una institució pionera en la legislació marítima i mercantil; la creació del Sindicat Remença, que va ser el primer sindicat agrari d’Europa; el Tribunal de Contrafaccions, que avui en dia és considerat un precedent dels tribunals constitucionals moderns i, finalment, la vaga de ‘la Canadenca’ i com aquesta va repercutir en la consecució de la jornada laboral de 8 hores. Amb tot, la mostra té l’objectiu de posar en valor les contribucions de Catalunya a la configuració de l’Europa que coneixem avui en dia.

Publicitat

El mateix dia de l’exposició, tot i que hores abans, tindrà lloc a Brussel·les la jornada interparlamentària per coordinar les accions en el darrer tram de la presidència espanyola del Consell de la UE. És en aquesta jornada que Puigdemont ha revelat que fixarà la posició de Junts sobre les negociacions per a la hipotètica investidura de Pedro Sánchez, després que l’hermetisme de Junts en aquesta qüestió hagi donat peu a informacions falses, i per evitar que es creïn “friccions” amb les altres formacions polítiques.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut