Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Puigdemont envia una carta als 705 eurodiputats explicant la “repressió judicial” espanyola

|

- Publicitat -

El president a l’exili i eurodiputat, Carles Puigdemont, ha demanat en un missatge dirigit a tots els membres del Parlament europeu que se sumin a una carta de protesta a les institucions de la UE per la inhabilitació de Quim Torra, que ha considerat com una prova de la “repressió judicial” contra el moviment independentista a Catalunya.

La petició de suport s’ha fet per correu electrònic i s’ha enviat als 705 eurodiputats per demanar-los que signin una carta als presidents de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen; Consell europeu, Charles Michel, i de l’Eurocambra, David Sassoli; i que ja subscriuen al costat de Puigdemont els altres dos eurodiputats de JxCat i els dos d’ERC, Diana Riba i Jordi Solé.

Publicitat

“La Unió Europea ha d’afrontar urgentment que té un problema d’Estat de dret a Espanya”, sosté la carta enviada el dilluns per Puigdemont a la qual ha tingut accés Europa Press.

L’unionisme, a remolc

La carta dels independentistes ha fet reaccionar tard i malament l’unionisme, les delegacions de Ciutadans i de Vox a l’Eurocambra, que també ha enviat un e-mail a tots els eurodiputats.

Després d’exposar la inhabilitació de Torra com una prova de la “repressió judicial” per haver exhibit una pancarta per demanar “llibertat per als presos polítics i exiliats”, Puigdemont sosté que en els últims anys s’ha perseguit “per la seva acció política” als tres últims presidents de la Generalitat, inclòs ell i Artur Mas.

Et pot interessar  Junqueras colla Puigdemont: "La unitat no es construirà al voltant de l'egoisme de qui vota contra el que és bo pel país"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut