Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Puigdemont diu que les eleccions al Parlament seran com un referèndum si no es “materialitza el mandat” de l’1-O

|

- Publicitat -

L’expresident Carles Puigdemont ha assegurat aquest divendres que “qualsevol elecció al Parlament” serà com un referèndum d’independència si no es “materialitza plenament el mandat” de l’1-O. En un vídeo del Consell per la República amb motiu de la Diada, Puigdemont ha instat l’independentisme a “preparar-se” per afrontar la “confrontació inevitable” amb l’Estat i ha fet una crida a “aprofitar” el moment de “debilitat” de l’Estat. “La situació de crisi institucional a l’Estat és greu”, ha dit.

“Amb els règims autoritaris no es pacta, per salvar la democràcia cal derrotar-los”, ha assegurat Puigdemont, que ha remarcat que la “persecució judicial” contra l’independentisme està “trobant els seus límits en la llibertat” europea. “Tomben el règim del 78 en cada sentència”, ha destacat.

Publicitat

Pel que fa a la taula de diàleg amb el govern espanyol, l’expresident ha insistit que “cal que parteixi del reconeixement al dret d’autodeterminació” i que “evidentment” ha de tenir una “mediació independent”.

“Hem d’assegurar-nos que el diàleg no sigui utilitzat per part de l’Estat per emmascarar la repressió, que avui és activa, ni tampoc per disminuir l’atenció internacional sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya amb el fals argument que l’existència sola d’una mesa significa que el conflicte està en vies de solució”, ha subratllat Puigdemont.

L’eurodiputat de JxCat també ha denunciat “l’autoritarisme ferotge” de l’Estat i ha denunciat que aquesta sigui la tercera Diada “sota la pressió i repressió” contra l’independentisme.

Et pot interessar  Junts proposa a TV3 fer el debat de candidats des de Perpinyà perquè Puigdemont pugui participar-hi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut