Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Puigdemont desmunta les excuses de Reynders per reunir-se amb SCC i “no trobar temps” per Junts

El president a l’exili creu que és “un altre exemple de com els estàndards espanyols afebleixen Europa”

Redacció 25/04/2022
Carles Puigdemont a la presentació de l'estratègia internacional del Consell per la República a Brussel·les Data de publicació: dimecres 16 de febrer del 2022, 12:17 Localització: Brussel·les Autor: Marta Vidal

El president a l’exili Carles Puigdemont retreu a l’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, que es reuneixi amb Societat Civil Catalana (SCC) i “no trobi mai temps” per trobar-se amb els eurodiputats de Junts que, remarca, van guanyar les eleccions europees a Catalunya.

En una piulada, Puigdemont ha criticat que Reynders hagi incomplert el codi de conducta per “satisfer un diputat de Cs, que és del seu grup polític”. “Mira que hauria estat fàcil rebre’ns”, subratlla. Els eurodiputats de Junts van demanar el desembre del 2021 una reunió a l’eurocomissari de Justícia a través d’una carta, just després que Reynders es trobés amb membres de SCC sense estar inscrita al Registre de Transparència de la UE.

Així mateix, creu que aquesta vulneració del codi de conducte és “un altre exemple de com els estàndards espanyols afebleixen Europa”.