Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigdemont desmenteix els comissaris dels Mossos i titlla de mentider Enric Millo

També assegura que el lehendakari Urkullu no va dir tota la veritat

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont, president a l’exili, ha estat entrevistat a Rac1 aquest matí i ha opinat sense embuts sobre el judici farsa contra el procés que s’està duent a terme al Tribunal Suprem a Madrid.

El president ha assegurat que el fet que ell no hagi pogut tenir veu al judici és degut a “una voluntat deliberada” perquè ell no fos testimoni al Suprem. A partir d’aquí, Puigdemont ha assegurat que “a un mentider com Enric Millo se li permet parlar d’una reunió de l’executiu en la qual, evidentment no hi era” però en canvi ha recalcat que “a mi, però sent president, no se’m permet declarar. Crec que és la prova més clara de la farsa d’aquest judici.

Publicitat

“També ha desmentit als comissaris dels Mossos Castellví i Quevedo que han declarat aquests últims dies al TS. “Els Mossos no van dir en cap moment que hi hauria escalada de violència, no ho van acreditar, no ho podien dir. Recordo que van dir que, si els Mossos es trobaven amb una reacció violenta i els agredien, ells havien de reaccionar.

“Fins i tot, també ha desmentit el testimoni del lehendakari Íñigo Urkullu sobre que Puigdemont no va acceptar les eleccions per les pressions internes del seu partit: “Les condicions no hi eren. “A Urkullu li falta una part de la memòria” o del relat quan diu que Puigdemont es va fer enrere per les pressions i ha recordat que “no es complien les condicions i garanties que no s’aplicaria igualment el 155”. En aquest sentit, ha assegurat que té notes i testimonis que ho corroboren.

Et pot interessar  Puigdemont creu que l'espai de negociació amb l'Estat a Suïssa serà més "potent" si després del 12-M hi seu el Govern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut