Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

Puigdemont defensa Josep Lluís Alay: “La repressió no s’atura”

El president a l’exili afirma: “La repressió és un diàleg ben estrany”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 09/07/2020

El jutjat d’instrucció 28 de Barcelona ha citat a declarar el 15 de juliol al director de l’oficina del president a l’exili Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay. Segons ha informat l’Oficina de Puigdemont, Alay ha estat citat a la Ciutat de la Justícia a les 10.30 hores de dimecres vinent per la querella presentada per la fiscalia acusant-lo d’un delicte continuat de malversació de fons públics i de prevaricació administrativa. En concret, la fiscalia vol que s’investigui un viatge a Nova Caledònia que, segons l’oficina, és “justificat i oficial” en motiu de la celebració del referèndum d’autodeterminació del 4 de novembre del 2018. Hi inclou el pagament de peatges per visitar els polítics presos a Lledoners el setembre del 2018.

Puigdemont ho té clar: “La repressió no s’atura”

El president a l’exili no ha dubtat i ha titllat la citació de “repressió” i que ha sentenciat que “no s’atura davant de res” i que, a més, “pren totes les formes possibles”. Respecte de l’acció de Josep Alay, ha recordat que “se’l persegueix només perquè és el director de la meva oficina”. Pel president a l’exili, es tracta d’una “persecució política davant la qual no es pot callar ni mirar cap a un altre costat”.

Dard a ERC i la taula de diàleg

La taula de diàleg que s’ha de celebrar aquest juliol amb representants del Gobierno i de la Generalitat torna a quedar tocada segons Puigdemont: “La repressió és un diàleg ben estrany” ha incidit davant, a més, la possibilitat que aquesta taula no s’acabi torbant al juliol.

Relacionats