Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Puigdemont colla Borrell amb l’anunci de la seva pregunta europarlamentària

El president a l’exili posarà entre les cordes la Comissió Europea retraient la sortida de to de l’exministre espanyol per unes declaracions contra joves activistes contra el canvi climàtic

Gerard Sesé 06/02/2020
L'Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, durant la roda de premsa posterior a la reunió de ministres d'Exteriors de la UE, a Brussel·les el 9 de desembre del 2019. (Horitzontal)

Cales Puigdemont, el president català a l’exili i ara eurodiputat, ha anunciat a les xarxes socials la pregunta que farà al proper ple al Parlament Europeu i que posarà entre les cordes la Comissió Europea a causa de les sortides de to, malauradament habituals, del seu alt representant, Josep Borrell, l’exministre d’exteriors espanyol.

Puigdemont ha mostrat el text de la pregunta que fa referència a les paraules ahir del socialista on afirmava que uns joves activistes contra el canvi climàtic patien “la síndrome de Greta”. Borrell, a més, augurava que aquests joves només sabien queixar-se però que si sabessin a tot el que han de renunciar a la vida per no afectar el canvi climàtic no hi estarien disposats.

L’eurodiputat independentista preguntarà, doncs, a la Comissió si “pot indicar si aquestes declaracions del senyor Borrell sobre joves activistes del canvi climàtic són l’opinió oficial de la Comissió” i si “la Comissió pot definir el terme emprat per l’Alt Representant, síndrome de Greta”?

Per acabar l’estocada, Puigdemont preguntarà “com són de compatibles aquestes declaracions sobre joves activistes contra el canvi climàtic amb el projecte Green Deal de la UE?”