Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Projecten un gasoducte a la Catedral de Girona per protestar contra l’ampliació del Midcat

|

- Publicitat -

La Xarxa per la Justícia Climàtica ha projectat un gasoducte a la Catedral de Girona com a forma de protesta contra l’ampliació del Midcat. L’acció, que va dur-se a terme el passat divendres, 14 d’octubre a la nit, busca “reiterar l’oposició al gasoducte Midcat i a qualsevol infraestructura gasística”, ja que, segons la trentena de col·lectius de la Xarxa per la Justícia Climàtica participants, el gasoducte no garanteix la seguretat energètica.

La protesta s’emmarca en la campanya europea #FreeFromGas, i s’ha fet en el marc de la trobada #RecuperemElFutur. El portaveu de la campanya Resposta al MidCat, Jordi Mateu, ha dit que “en aquest context d’emergència climàtica, Sánchez i Scholz, però també Europa, han d’abandonar projectes especulatius que pugen la factura de la llum i que enriqueixen encara més les grans empreses energètiques“. I ha afegit que “perquè les famílies puguin arribar a final de mes, i per arribar a la neutralitat de carboni el 2050, cal transitar ja cap a energies renovables i sistemes energètics justos que respectin el territori i les persones”. Fa una setmana, el canceller Scholz i el president d’Espanya, Pedro Sànchez, van reunir-se a la 25a cimera hispanogermana on van debatre un acord per invertir en la infraestructura.

Publicitat

Des de la plataforma manifesten que “el posicionament es basa en recents informes tècnics i científics que demostren que una infraestructura com el Midcat no és necessària per substituir la dependència del gas rus“. I asseguren que “l’única manera d’evitar crisis energètiques en el futur és invertir en energies renovables”.

“L’oposició al Midcat no sorgeix només del territori, ja fa temps que la comunitat científica adverteix de la necessitat d’un canvi en polítiques energètiques que doni per finalitzada l’etapa dels combustibles fòssils, que provoquen incendis, inundacions i innombrables costos per a la població”, ha dit el portaveu. Des de la Xarxa per la Justícia Climàtica insten els governs espanyol, català i a la Unió Europea a “defensar els interessos comuns i oposar-se a projectes com el Midcat que posen en perill el nostre futur”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut