Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

[Primícia] Un sindicat dels Mossos considera desproporcionat el dispositiu policial pel 10-N

SEGCAT lamenta la imatge d’unes eleccions “sota un Estat Policial”

Gerard Sesé 10/11/2019

Les eleccions espanyoles que se celebren al Principat són excepcionals i diferents de les viscudes fins ara. Hi ha un desplegament policial sense precedents i, fins i tot, s’han desplegat patrulles als col·legis electorals.

Aquesta militarització dels comicis ha estat denunciada pel Sindicat Nacional de Seguretat de Catalunya (SEGCAT) que aglutina treballadors dels Mossos d’Esquadra, de les Policies Locals i Guàrdies Urbanes, dels Bombers, dels Agents rurals i la resta de treballadors i treballadores relacionats amb l’àmbit de la seguretat de Catalunya.

En declaracions a La República, SEGCAT es pregunta si “calien tants efectius per aquestes eleccions?” i acaben concloent que no: “la població de Catalunya és pacífica i acostumada a anar a votar sense incidents”.

Consideren, per tant, desproporcionat el dispositiu policial: “es pot donar suport en qualsevol punt de votació sense tenir efectius policials plantats als col·legis.”

Així doncs, el sindicat dóna suport “a tots aquells companys i companyes que avui vetllaran pel bon funcionament de les eleccions i que ho faran en unes pèssimes condicions” i també lamenten que avui es doni la imatge de fer “unes votacions sota un Estat Policial”.