Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Primer positiu de coronavirus a la Catalunya Nord

|

- Publicitat -

Un professor de l’escola agrària “Le Mas Blanc” de la Guingueta d’Ix, situada a l’Alta Cerdanya i al costat del municipi de Puigcerdà, ha estat infectat de coronavirus, sent aquest el primer cas que es registra a la Catalunya del Nord. Davant d’aquesta situació, la Prefectura dels Pirineus Orientals, d’acord amb l’ajuntament de la localitat, entre d’altres, ha decidit tancar el centre fins al pròxim 26 de març. A més, tècnics de l’Agència Regional de Salut es desplaçaran aquest dijous a l’equipament per donar instruccions al centenar d’alumnes que hi van -alguns dels quals internats- i el personal que hi treballa, a més d’aplicar mesures de control i proporcionar mascaretes.

La crisi del coronavirus perjudica la campanya de Setmana Santa a la demarcació de Tarragona

Publicitat

La crisi del coronavirus està passant factura a la pròxima campanya de Setmana Santa. La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) està a l’expectativa de l’evolució de l’epidèmia, tant a Catalunya com a nivell internacional. Temen que la cadena de suspensió d’esdeveniments previstos a la demarcació desencadeni en un seguit de cancel·lacions de cara a la Setmana Santa, quan obren els hotels. A l’Ebre les reserves es frenen i confien que les d’última hora salvin la campanya. Les agències de viatges també ho noten. Mentre, PortAventura no es posiciona sobre l’obertura del parc prevista pel 27 de març.

El coronavirus provoca l’anul·lació de les reserves d’Israel al Pirineu, on es preveu perdre un 25% de la facturació

El turisme d’Israel que arribava cada primavera al Pirineu de Lleida ja ha anul·lat totes les reserves arran de la propagació del coronavirus. Josep Castellarnau, president de la Federació d’Hostaleria a Lleida, ha explicat que l’anul·lació d’aquestes reserves suposa pels establiments on s’allotjaven una pèrdua d’entre el 20% i el 25% de facturació. Aquest fet suposa una “molt mala notícia” pel sector, ha afirmat. Castellarnau ha explicat que el turisme d’Israel és un dels que més visita el Pirineu de Lleida. Un dels espais més visitats per aquest turisme és el Parc Nacional d’Aigüestortes, on es registren xifres de 560.000 persones l’any. Pel que fa als visitants estrangers suposa un 19% del total i el 36% són d’Israel.

Et pot interessar  La Catalunya Nord reivindica el seu paper al futur Congrés de Cultura Catalana del 2025
Publicitat

Opinió

Minut a Minut