Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Presó sense fiança per a l’home que va assassinar la seva dona a Santa Perpètua de Mogoda

|

- Publicitat -

La jutgessa en funcions de guàrdia de Sabadell ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per l’home de 69 anys que presumptament va assassinar la seva parella, una dona de 88 anys, el passat dilluns 26 de desembre a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).  La jutgessa destaca que no consten antecedents judicials entre la parella, que vivien al número 15 de l’avinguda Mossèn Jacint Verdaguer.

Els fets van succeir el dia de Sant Esteve al domicili que ambdós compartien, i va ser el mateix autor dels fets el que va trucar al telèfon d’emergències 112 per confessar el crim. La confessió ha servit per enviar-lo a la presó, mentre la Divisió d’Investigació Criminal s’ha fet càrrec de la investigació del cas, i la causa continua oberta de manera provisional per delicte d’assassinat.

Publicitat

El crim masclista ha commocionat la localitat, que el passat dimarts 27 de desembre va dur a terme un minut de silenci com a senyal de rebuig. Més de 300 persones van recordar la víctima i condemnar els fets, en un acte en el qual també va participar la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l’alcaldessa, Isabel Garcia. La consellera va apuntar que, com és habitual en aquests casos, la Generalitat es personarà a la investigació judicial. L’alcaldessa, per la seva banda, va assegurar que el consistori demanarà ser acusació popular, segons informa l’ACN.

Aquest mes de desembre ha estat el més mortífer per les dones, amb un total de 8 dones assassinades per les seves parelles o exparelles, i més casos que encara estan pendents de catalogar-se com a crims masclistes. En total, aquest any 2022 46 dones han estat assassinades, 12 de les quals a Catalunya.

Et pot interessar  L'Ajuntament d'Amposta decreta tres dies de dol per l'assassinat d'una dona víctima de violència masclista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut