Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

PP i Vox mouen fitxa per desfer la reforma del reglament del Congrés

Els populars defensen que qualsevol modificació ha de fer-se amb consens en el marc de la comissió del reglament

|

- Publicitat -

El PP ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat contra la reforma del reglament del Congrés que permetrà l’ús del català, gallec i euskera a la cambra baixa. Fonts dels populars han avançat que esmenaran el conjunt de la proposta amb la presentació d’un text alternatiu amb l’objectiu que no es modifiqui el reglament. L’esmena es debatrà en la sessió de demà dijous quan es preveu l’aprovació definitiva de la iniciativa que s’ha tramitat pel procediment accelerat de lectura única. El PP sosté que qualsevol reforma del reglament s’ha de fer per consens en el marc de la comissió sobre la normativa que regula la cambra baixa.

A banda, Vox ha presentat una proposta de reforma del reglament del Congrés que planteja fer que els diputats “estiguin obligats a utilitzar l’espanyol en l’exercici de la seva activitat parlamentària”.

Publicitat

El partit d’ultradreta també aprofita per modificar l’article sobre la fórmula per jurar o prometre el càrrec de diputat per evitar “fórmules invàlides” que “desnaturalitzen i buiden el sentit del mateix jurament”.

A més, introdueixen la prohibició de cedir diputats perquè grups que no compleixen els requisits puguin formar grup propi, com ha passat amb ERC i Junts aquesta legislatura.

Et pot interessar  La FECAC aprofita la Fira d'Abril una vegada més per fer-li campanya a l'espanyolisme més ranci i l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut