Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Polèmica per unes declaracions de Meritxell Batet: “La majoria de la població no té problemes per seguir pagant el lloguer”

El Sindicat de Llogateres exposa tot allò que la candidata del PSC no explica en la seva defensa de la llei espanyola d'habitatge

|

- Publicitat -

La candidata del PSC, Meritxell Batet, ha rebut una allau de crítiques per afirmar en una entrevista a Ser Catalunya que “la majoria de la població no té problemes per seguir pagant el lloguer”. No són pocs els qui li han retret que està d’allunyada de la realitat. El Sindicat de Llogateres, per exemple, ha recordat que Batet gaudeix d’un sou anual de més de 200.000 euros, una xifra impensable per la majoria de la població.

El cap de llista d’ERC pel 23-J, Gabriel Rufián, també ha reaccionat a les declaracions de la líder del PSC. “Si no pots pagar el lloguer i votes el mateix que Batet… qui s’equivoca? Ella o tu?”, ha qüestionat en una piulada. Finalment, Batet ha demanat perdó en un missatge a Twitter i ha assegurat que sap “el que costa poder pagar-se un habitatge”.

Publicitat

Què amaguen les dades que predica Batet?

A l’entrevista, Batet ha reivindicat que amb la llei espanyola d’habitatge les “famílies vulnerables” tindran una pròrroga d’un any perquè no es pugin els contractes de lloguer. I també ha remarcat que, per a tothom, hi ha la possibilitat de limitar les pujades un 2% aquest any i un 3% el 2024.

Novament, el Sindicat de Llogateres ha contextualitzat les dades per demostrar què amaguen: la pròrroga d’1 any no es pot demanar fins al 2028 i la limitació del 2% és només per les actualitzacions interanuals de contracte. A més, amb un nou contracte, els propietaris de pisos de lloguer podran apujar el preu sense límit. “Si la regulació de lloguers encara no és efectiva, és perquè viviu agenollats als voltors”, han replicat des del sindicat.

Et pot interessar  Illa es renta les mans en el 'cas Koldo': admet que va reunir-se una vegada amb Koldo García però afirma que el Ministeri no li va comprar res
Publicitat

Opinió

Minut a Minut