Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Plataforma per la Llengua insta els partits catalanistes a exigir la dimissió immediata del ministre de cultura

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua insta els partits catalanistes a exigir la dimissió immediata del ministre de cultura per fragmentar la unitat de la llengua. L’ONG del català explica que la setmana passada, el ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, manifestava a Twitter: “Europa habla alemán, francés, italiano, español, portugués… España, nación soberana, habla castellano, nuestra hermosa lengua común, y habla catalán, euskera, gallego, valenciano… Europa es fuerte con el reconocimiento de su diversidad cultural y lingüística. España, también”.

Malgrat les crítiques i l’objecció pública de Plataforma per la Llengua el ministre va insistir l’endemà amb un nou tuit desafiant: “Cada día estoy más convencido de la importancia del Derecho (democrático, claro) no solo para organizar la convivencia en paz y en libertad, sino para que todo el mundo entienda su dimensión performativa y normativa. El Derecho puede decidir que “algo que no ha sido, sea”. Puede decidir, por ejemplo, que alguien que no ha nacido
en España sea español, que la unión de dos hombres es matrimonio o que la lengua que hablan los valencianos se llama valenciano (art. 6 del Estatuto). A los esencialistas esto no les gusta, pero así es. Afortunadamente”.

Publicitat

Segons l’ONG del català, “atesa aquesta insistència inacceptable” ha enviat una carta als portaveus del Congreso i del Senado d’ERC, Jxcat, PDeCAT, CUP, En Comú Podem, Compromís i Més per Mallorca per instar-los a demanar formalment la revocació immediata del ministre Uribes. En la carta, Plataforma per la Llengua també els demana que es comprometin a no col·laborar amb cap iniciativa de l’actual executiu espanyol fins a obtenir la rectificació i el compromís públics d’aturar a tots els ministeris l’actual política acientífica de fragmentació de la nostra llengua. Per exemple, en els webs o aplicacions electròniques dels serveis públics de l’estat espanyol, gairebé la meitat (el 44,33%) que tenen algun contingut en la nostra llengua separen entre català i valencià.

Et pot interessar  Aprendre català de la mà dels alumnes de Batxillerat, la iniciativa d'una escola de Manresa amb 27 nacionalitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut