Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Plataforma per la Llengua denuncia que l’Hospital de Cerdanya fa opcional el català en una oferta de feina: “Incompleix la llei”

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua ha denunciat a través de les xarxes socials que l’Hospital de Cerdanya fa opcionals els coneixements de català en una oferta de feina. Aquest centre públic es limita a demanar que la persona sigui competent en “català o castellà i francès”, obrint la porta a contractar una persona que parli castellà i francès, però desconegui la llengua catalana. Com alerta l’entitat, això vulneraria l’article 11 de la Llei de política lingüística.

L’Hospital de Cerdanya forma part de la xarxa pública catalana i està participat també per l’administració francesa. “Fixen com a llengües oficials el català, el castellà i el francès, per tant, han de poder atendre en totes tres llengües”, exposa l’ONG del català en un fil de Twitter, tot remarcant que la llengua comuna dels territoris és el català.

Publicitat

Davant aquesta oferta laboral, l’entitat alerta que fer opcional el català podria vulnerar els drets lingüístics dels pacients catalanoparlants. Així mateix, avisa l’hospital que el compromís d’aprendre’l en un temps determinat és una mesura “insuficient i incompleix la llei”.

Tot i que el centre assegura que “intenta” garantir l’atenció al ciutadà en l’idioma que demani, Plataforma per la Llengua ha rebut queixes d’usuaris que no han pogut ser atesos en català. “L’Hospital de Cerdanya s’escuda en les dificultats de trobar personal, però ha mostrat predisposició per revertir la situació”, constata, advertint que faran seguiment del cas.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut