Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Pere Macias serà el comissionat pel traspàs de Rodalies

Fins ara, Macias era el coordinador del Pla de Rodalies 2020-2030

|

- Publicitat -

El fins ara coordinador del Pla de Rodalies 2020-2030, Pere Macias, serà el comissionat del Govern pel traspàs de Rodalies a la Generalitat, segons ha avançat aquest dijous SER Catalunya i ha confirmat l’ACN. A principis d’aquesta setmana, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar en una entrevista a TV3 que aviat es coneixeria el nom de l’encarregat de concretar amb el govern espanyol el traspàs inclòs en l’acord entre PSOE i ERC en les negociacions per investir Pedro Sánchez. Aragonès va comentar que es tracta d’una “gran operació de país” i que calia “sumar-hi molta gent”.

Fins ara, Macias era el coordinador del Pla de Rodalies 2020-2030, que preveu un conjunt d’actuacions a tota la xarxa per valor proper als 6.400 milions, inclosa la compra d’un centenar de nous trens, i que es troba en plena execució de la primera fase. La sortida de Macias haurà coincidit amb el relleu al capdavant del Ministeri després que aquesta setmana Òscar Puente n’hagi assumit en substitució de Raquel Sánchez.

Publicitat

Abans de la seva incorporació al Ministeri de Transports, on va entrar-hi de la mà de José Luis Ábalos el 2020, va treballar pel govern d’Ada Colau en el projecte per unir els dos tramvies. En l’etapa de Jordi Pujol al capdavant de la presidència de la Generalitat, va ser conseller de Medi Ambient (1996-1997) i de Política Territorial i Obres Públiques (1997-2001) durant la dècada dels 90. Macias també va ser senador i diputat al Congrés per CiU.

Et pot interessar  Aragonès creu que Junts no exigirà el traspàs de Rodalies si governa perquè "no ho va prioritzar" durant la negociació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut