Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Per què es mantenen només dos dels sis assessors de Laura Borràs?

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament ha decidit destituir quatre dels sis assessors de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs. Una decisió no exempta de polèmica, ja que la van reclamar des del primer moment grups com Vox i Cs.

Però finalment, la Mesa decideix destituir la majoria d’assessors de la presidenta suspesa. Concretament, es fan fora els quatre perfils més polítics i de confiança de Borràs, com el cap de gabinet i el cap de premsa i es mantenen els dos amb un perfil més tècnic, que ara passaran a exercir funcions de secretaria de la Mesa. Es tracta d’una decisió assumida per la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, i es farà efectiva el 30 de setembre.

Publicitat

Aquest personal és destituït automàticament quan cessa la persona que els ha nomenat. Cal recordar que en aquest cas, Laura Borràs roman suspesa a l’espera d’una sentència per la causa de l’ILC i, si es demostra la seva innocència, podria ser restituïda. S’està passant l’arada davant el bou?

Entrevistes per buscar “l’encaix” dels sis càrrecs

En un comunicat del departament de premsa, el Parlament ha informat que, després d’un procés per “identificar les funcions i les necessitats” de la situació, i després de fer entrevistes personals per buscar “l’encaix” dels sis càrrecs de confiança de Borràs, es mantindrà com a personal eventual a dues persones.

Els dos tècnics assessors que continuen faran funcions relacionades amb l’agenda parlamentària, actes institucionals, gestionar la rebuda d’audiències a la cambra, revisar les ordres del dia de la Mesa, i altres tasques en l’àmbit internacional.

El personal eventual està regulat a l’article 39 dels Estatuts del Règim i el Govern Interiors del Parlament. És format per les persones que ocupen un lloc de treball considerat de confiança o d’assessorament especial i els nomena el càrrec institucional de qui depenen.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut