Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Penúltim pas perquè Querellants per la República porti Llarena a la justícia europea

El col·lectiu que vol portar la justícia espanyola a Europa “Querellants per la República” ha emès un comunicat avui on explica com està el procés d’internacionalització de la macrocausa espanyola […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 28/02/2019
El jutge Pablo Llarena / ACN

El col·lectiu que vol portar la justícia espanyola a Europa “Querellants per la República” ha emès un comunicat avui on explica com està el procés d’internacionalització de la macrocausa espanyola contra l’independentisme i com avancen les seves intencions de portar el jutge instructor Pablo Llarena a Estrasburg.

“Mentre escoltàvem per la televisió les declaracions del Sr. Rajoy hem rebut la notificació del Tribunal Suprem on decideixen la inadmissió de la querella” expliquen. En una resolució de 36 pàgines de les quals, les 13 primeres, asseguren que el TS es limita “a copiar el que diem al nostre escrit de querella” es justifiquen de la no admissió perquè “els fets que s’expliquen no suposen cap delicte”. El col·lectiu descriu així el text jurídic: “avorrits raonaments que no us recomanem que llegiu (a menys que sigui per agafar el son quan us poseu al llit)”.

Gràcies a aquesta resolució, asseguren que ja tenen “molt a prop l’accés al Tribunal Constitucional com a darrer pas abans de poder anar a Europa”. Per tant, expliquen que ara presentaran el recurs com més aviat millor i “creuarem els dits perquè no segueixi el mateix camí que els múltiples recursos interposats pels presos i que tenen retinguts al Tribunal Constitucional a fi de frenar l’accés a Europa”.

Relacionats