Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Pellicer reitera que el Parlament mantindrà l’acta de diputat a Juvillà, malgrat l’ultimàtum de la JEC

El diputat de la CUP també ha insistit que aquesta qüestió no pot convertir-se “en una arma llancívola entre independentistes”

Agències 28/01/2022
El diputat de la CUP Xavier Pellicer compareixent en roda de premsa des del Parlament el 9 de novembre del 2021

El diputat de la CUP Xavi Pellicer ha assegurat que l’aposta del Parlament és “clara” i és mantenir l’acta de diputat a Pau Juvillà. Després que la JEC donés cinc dies hàbils a la presidenta de la cambra, Laura Borràs, per retirar-li l’escó i l’avisés de les “conseqüències jurídiques” de no fer-ho, el diputat cupaire ha denunciat “el tarannà desbocat que trenca tots els principis del dret” que creu que té l’òrgan. També ha remarcat que no el veuen “competent” per prendre aquest tipus de decisions, de manera que consideren que no s’ha de retirar l’escó.

Pellicer ha explicat que estan treballant “minut a minut” amb els altres grups, especialment els independentistes, per analitzar tots els possibles escenaris. Tot i això, ha insistit que no volen avançar-se a cap escenari ni agafar “cap compromís públic” de moment fins que no s’hagi decidit “una resposta clara i unitària”. També ha insistit que aquesta qüestió no pot convertir-se “en una arma llancívola entre independentistes”.

Jocs d’Hivern

El diputat de la CUP també s’ha referit a la polèmica sobre els Jocs d’Hivern després que el president de l’Aragó, Javier Lambán, plantés el president català, Pere Aragonès, i decidís no assistir a la reunió que tenien prevista a Balaguer. “És un escenari més del ridícul general de no voler aplicar un model caduc dels anys 80 o 90”, ha valorat el cupaire.