Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Pellicer avisa Aragonès que “no hi ha reforma de la Constitució possible per a fer un referèndum”

|

- Publicitat -

La CUP ha replicat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “no hi ha reforma de la Constitució possible per a fer un referèndum”. El cap del Govern va expressar a la Cadena SER que si el problema per a poder fer un referèndum és la reforma de la Carta Magna i no la voluntat política, que s’abordi. El portaveu dels anticapitalistes, Xavier Pellicer, ha afirmat aquest dissabte que “qui digui que a través d’una reforma constitucional es podrà aconseguir el referèndum, està enganyant a la gent“. Per tot plegat, ha demanat començar a plantejar les condicions per avançar cap a un referèndum.

En una atenció als mitjans des de Rubí, Pellicer ha recordat que la Constitució només s’ha reformat “amb nocturnitat i traïdoria per poder rescatar bancs i grans empreses”, i no per “garantir drets ni avançar cap a l’autodeterminació”. El portaveu de la CUP-NCG ha insistit que “no hi ha marge per fer un referèndum en el marc de la legislació de l’Estat espanyol”.

Publicitat

En aquest sentit, ha dit que les condicions per avançar cap a un referèndum passen per la mobilització popular i que malauradament l’estan anorreant i “evitant qualsevol mena de possibilitat de fer un nou pols a l’Estat”.

Pel que fa a la situació viscuda al Congrés amb relació a la reforma judicial, Pellicer ha dit que a Catalunya aquesta circumstància ja es va patir el 2017. I ha advertit que ja van avisar en el seu moment a l’esquerra que “avalar els marcs de la dreta i l’extrema dreta se’ls giraria en contra”.

Et pot interessar  El finançament singular d'ERC, la cancel·lació del deute de Junts i l'aposta de PSC i comuns per desplegar l'Estatut
Publicitat

Opinió

Minut a Minut