Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Pedro Sánchez, forçat a donar explicacions sobre l’espionatge en una compareixença urgent

|

- Publicitat -

La Junta de Portaveus ha tombat aquest dimarts la comissió d’investigació sobre l’espionatge amb Pegasus i Candiru que van registrar al Congreso Podemos, ERC, JxCat, PDeCAT, CUP, PNB, EH Bildu, Más País, Compromís i el BNG. El PSOE s’ha alineat amb el PP, Vox i Cs i ha votat en contra, tombant així la comissió i retratant-se. En canvi, l’òrgan parlamentari ha donat llum verda a la compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez, al ple de la cambra baixa espanyola per abordar la qüestió.

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ja havia avançat que els socialistes no donaven suport a la petició i ha circumscrit el retiment de comptes a la comissió de secrets oficials, que es va constituir la setmana passada i que es reunirà a porta tancada. Segons ha argumentat al matí Bolaños a la Cadena SER, la comissió d’investigació no aportaria cap informació rellevant ni tindria cap utilitat per la llei de secrets oficials que impedeix tractar les qüestions relacionades amb el CNI públicament.

Publicitat

L’escrit apuntava directament a l’executiu espanyol

La petició conjunta d’aquestes deu formacions polítiques sostenia que “la responsabilitat de l’espionatge apunta directament a l’executiu espanyol” i argumentava que hi ha indicis d’un “espionatge sistemàtic i generalitzat d’orientació política”.

“Es considera oportuna la creació d’una comissió d’investigació sobre els presumptes mals usos d’estaments i recursos públics per a la persecució política i, concretament, la intromissió en la intimitat i privacitat de líders polítics, institucions i persones individuals”, defensa l’escrit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut