Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Passen a disposició judicial tres dels vuits membres de col·lectius independentistes detinguts dimecres

|

- Publicitat -

Tres dels vuit membres de diferents col·lectius independentistes detinguts dimecres pels Mossos d’Esquadra han passat a disposició judicial aquest dijous, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Als tres se’ls relaciona amb fins a nou fets delictius que van tenir lloc entre el desembre de l’any passat i el maig d’aquest any en el marc de concentracions de protesta contra diversos esdeveniments, com ara la visita del rei Felip VI al Mobile World Congress (MWC), la celebració del Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre passat o les manifestacions de l’1 de maig. Els tres detinguts han respost només les preguntes de les defenses, i després el magistrat els ha deixat en llibertat sense mesures cautelars. La policia els acusa de desordres públics, atemptat a l’autoritat, danys i pertinença a grup criminal.

Pel que fa als altres cinc detinguts, tres, menors d’edat, ja van quedar en llibertat ahir a petició de la Fiscalia. Els altres dos no han passat a disposició judicial i ja han sortit de la comissaria.

Publicitat

Fonts de la defensa dels detinguts consideraven un “escarment” l’acció dels Mossos d’Esquadra i qüestionaven, per exemple, que se’ls volgués atribuir pertinença a grup criminal, atès que, segons subratllaven, no es coneixien entre ells.

Et pot interessar  Tres detinguts per atracar amb arma de foc dos bancs de Pallejà i Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut