Edició 2119

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 14 de maig del 2024
Edició 2119

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 14 de maig del 2024

Òrrius vota en una consulta popular la necessitat de fer efectiva la declaració d’independència del 2017

L'alcalde Xavier Masgrau admet que està assumint "un risc", però reivindica que "és important donar la veu al poble"

|

- Publicitat -

Els ciutadans d’Òrrius (Maresme) poden votar en una consulta popular si creuen que cal fer efectiva la declaració unilateral d’independència del 2017. Concretament, els participants podran respondre dues preguntes binàries amb ‘sí’ i ‘no’: ‘Voleu que Catalunya sigui un estat en forma de república?’ i ‘Voleu fer efectiva la declaració d’independència proclamada el 27 d’octubre del 2017?’.

Aquesta votació, organitzada per l’Ajuntament de la ciutat i amb la col·laboració col·lectiu Ò! República, arriba després que es recollissin 139 signatures ciutadanes sobre els 730 veïns que consten al cens. La votació ha arrencat a les 9 del matí i es podrà votar fins a les 20 h del vespre.

Publicitat

A la consulta no només hi podran votar els ciutadans d’Òrrius sinó que la resta de catalans també hi poden participar, encara que en urnes separades. En declaracions a TV3, l’alcalde d’Òrrius, Xavier Masgrau, ha admès que està assumint “un risc” però ha assegurat que no té “por”. “És important donar la veu al poble i és molt més important que el risc que jo pugui assumir”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut