Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Òmnium publica ‘La Guia de l’activista pel català’, l’eina amb què difondre la llengua i ajudar a viure plenament en català

|

- Publicitat -

L’entitat Òmnium Cultural, en el marc de la campanya ‘Treu la llengua’, ha publicat aquest dimecres, 22 de febrer, ‘La guia de l’activista pel català’, l’eina participativa amb què es pretén difondre la llengua catalana en totes les esferes de la societat, a la vegada que busca ajudar els catalanoparlants a viure plenament en català. Davant el retrocés de l’ús social del català, especialment entre els infants, els joves i els nous parlants, la campanya d’Òmnium busca que els 500.000 socis de l’entitat es converteixin en activistes de la llengua, per tal que s’utilitzi de forma “desacomplexada” i amb “orgull”, tal com va indicar el president de l’entitat, Xavier Antich, a la presentació de la iniciativa.

‘La Guia’ recull diverses iniciatives, pròpies o d’altres organitzacions, així com petites accions, que des de l’entitat consideren transformadores per “fer avançar el català”. Per aquest motiu, el document enfoca les accions en diversos àmbits: d’una banda, en el dia a dia, i, de l’altra, cap als infants, els joves i els nous parlants. 

Publicitat

“La llengua seguirà viva si la compartim sempre i amb tothom” exposen des d’Òmnium. L’eina també convida a compartir altres iniciatives o accions pròpies que compleixin l’objectiu de difondre el català.

Et pot interessar  Aprendre català de la mà dels alumnes de Batxillerat, la iniciativa d'una escola de Manresa amb 27 nacionalitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut