Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Òmnium creu que la Fiscalia vulnera els drets fonamentals Cuixart perquè “no s’ha de penedir de res”

|

- Publicitat -

Òmium Cultural ha denunciat que la Fiscalia vulnera els drets fonamentals del seu president, Jordi Cuixart, i ha subratllat que el líder de la societat civil condemnat a nou anys de presó pel Tribunal Suprem per sedició “no s’ha de penedir de res” perquè “no ha comès cap delicte”. Òmnium critica d’aquesta manera que el ministeri públic s’hagi oposat a la concessió d’un permís de 72 hores a Cuixart per “prematur” i per “manca de penediment”.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha lamentat que els poders de l’Estat “segueixin utilitzant la repressió política per aplicar venjança”. En aquest sentit, Òmnium entén que la postura del fiscal “evidencia” que Cuixart és “un pres polític en el marc d’una causa eminentment política”.

Publicitat

L’entitat també ha acusat la Fiscalia de mostrar un posicionament “polític i parcial envers la causa catalana”. Mauri ha afegit que aquesta postura “va en la tònica” de la que va mantenir durant el judici al Tribunal Suprem, i l’ha acusat de tenir la “voluntat” d’utilitzar “tots els mecanismes, fins i tot els antidemocràtics, per seguir vulnerant drets fonamentals”.

Òmnium avisa que Cuixart seguirà ferm en la defensa dels seus drets penitenciaris. Així mateix, l’entitat reitera la petició d’alliberament immediat de tots els presos polítics, “com també ho demanen les principals i més prestigioses organitzacions internacionals de defensa de drets humans”.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut