Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Odi il·limitat contra l’independentisme: Un regidor de Vox diu que Sànchez i Cuixart haurien estat “abatuts” en un altre país

ERC i Junts han emès comunicats condemnant les amenaces de Josep Roca i exigint una rectificació

|

- Publicitat -

El regidor de Vox a la Paeria de Lleida Josep Roca ha travessat totes les línies vermelles per atacar l’independentisme. En una piulada a la xarxa social ‘X’ ha afirmat que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart “en un altre país haurien estat abatuts” amb una fotografia d’ells damunt del cotxe de la Guàrdia Civil durant les protestes davant la consellera d’Economia el 2017. Malgrat la repressió i la condemna de presó, Roca considera que van sortir impunes per culpa de Pedro Sánchez i amenaça afegint que “ho pagaran”.

Les reaccions no s’han fet esperar. El grup municipal d’ERC ha condemnat el tuit de la formació d’extrema dreta i ha demanat una rectificació “immediata”. Consideren “inadmissible” que un regidor de la Paeria, que ha de ser “exemple de bona conducta democràtica”, es dediqui a “atiar l’odi i la violència” al seu compte personal a la xarxa.

Publicitat

Junts ha emès un comunicat qualificant d'”intolerables” les amenaces de l’ultra. Així mateix, reclama una resposta contundent a l’Ajuntament i que el partit es desdigui d’aquestes declaracions.

A títol personal Josep Rull també ha criticat el tuit i ha assegurat que a la Fiscalia no se l’espera perquè “el delicte d’odi interpel·la independentistes i l’autor és de Vox”.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut