Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ocupació turística del 70% al Pirineu tot i la manca de neu i cases rurals plenes per Cap d’Any a la Catalunya Central

|

- Publicitat -

Les comarques del Pirineu tanquen la campanya de Nadal amb una ocupació turística del 70%, tot i que la manca de neu ha afectat comarques com la Val d’Aran i la Cerdanya, on hi ha hagut cancel·lacions de reserves o clients que han escurçat la seva estada. Tot i això, les estacions d’esquí lleidatanes estimen haver superat els 200.000 forfets. A la Catalunya Central, les cases rurals han tingut plena ocupació per Cap d’Any. 

El turisme de neu situa l’ocupació al 70% al Pirineu

Publicitat

Poder esquiar, tot i les altes temperatures i la manca de precipitacions en forma de neu, ha fet que les comarques del Pirineu hagin registrat bones xifres d’ocupació amb un 70% de mitjana des de Nadal fins a Reis. A les zones properes a les estacions d’esquí aquesta xifra ha estat superior i per Cap d’Any molts establiments han penjat el cartell de complert. Tot i això, comarques com la Cerdanya i la Val d’Aran s’han ressentit de la manca de neu i han patit anul·lacions o han vist com clients escurçaven l’estada, segons ha explicat Josep Castellarnau, president de la Federació d’Hostaleria de Lleida. El gerent del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha fet un balanç “positiu” i ha destacat que totes les pistes d’esquí alpí hagin pogut obrir.

Castellarnau ha dit que el comportament del client és diferent en funció de la zona del Pirineu. A la Cerdanya i la Val d’Aran, els clients hi van exclusivament a esquiar i, si no poden complir les seves expectatives, anul·len la reserva. A comarques com el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça o l’Alt Urgell, l’esquí és un complement més d’altres activitats que s’hi poden fer.

El president dels hotelers lleidatans s’ha mostrat optimista i ha afirmat que el balanç és “bo” i “positiu” tenint en compte les condicions meteorològiques. Per la seva banda, Alegre ha estimat que la venda de forfets a les estacions del Pirineu de Lleida superi els 200.000.

Et pot interessar  La Catalunya Central celebra un Sant Jordi multitudinari amb les roses i llibres de protagonistes

Plena ocupació per Cap d’Any a la Catalunya Central

Les cases rurals a la Catalunya Central han penjat el cartell de complet durant el Cap d’Any. Al Berguedà i el Solsonès, les reserves per Nadal també han estat bones, arribant al 90%, mentre que a l’Alta Anoia han fet el ple. El sector subratlla que tenen una clientela molt fidel i que són dies on es busca poder compartir un espai amb la família o un grup d’amics.

Enguany, amb la pandèmia més controlada, han notat un repunt i per Cap d’Any no han pogut atendre tota la demanda perquè ja ho tenien ple. Segons el president de l’Associació per al Desenvolupament de l’Alta Anoia, Ramon Bosch, “molta gent repeteix i el boca-orella funciona molt bé”. La prova és que tenen clients que ja han fet reserva per tornar l’hivern que ve per aquestes dates.

Malgrat aquests bons resultats, en zones com al Berguedà o al Solsonès recorden que el pont de la Constitució va ser més fluix que altres anys i per tant d’alguna manera es compensarà amb els bons resultats de Nadal. “Vam passar d’un 80% a un 60% i potser van venir per Nadal, però tampoc ho sabem atribuir a gaires causes”, explica el president de l’Associació Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños. Pel que fa al perfil dels clients, la majoria són de Catalunya i de l’àmbit metropolità, i el nivell de fidelització és d’un 50%, amb clients que ja han vingut altres anys.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut