Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Nova lliçó de l’independentisme als tribunals espanyols: Donen la raó a Turull

|

- Publicitat -

Les resolucions de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no agraden gens a Llarena ni a tots aquelles que van en contra de ‘El Procés’ independentista. Aquest matí el TJSC ha admès que no es va invertir cap diner públic en els anuncis emesos per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; els que es van conèixer com “els famosos spots de les vies del tren”. A més, els magistrats han deixat palès que la Generalitat no havia de pagar les factures pels anuncis de l’1-0.

Aquesta era la tesi sostinguda per l’exconseller de Presidència, Jordi Turull durant el seu judici, que en aquell moment era l’exonera de responsabilitats comptables i penals.

Publicitat

Davant del panorma, l’acusació de malversació cap a Turull perd aigua, per exemple en el cas del Tribunal de Cuentas o de persones processades al Jutjat 13. Per tant, també trontolla l’any i mig de presó que va haver de complir per part del Tribunal Suprem.

Les factures del anuncis de la CCMA

En aquest cas, la malversació de fons es basava en les factura de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pels anuncies de les vies. Davant de la tipologia d’anuncis, la Generalitat no va pagar perquè entenia que s’havien de difondre gratuïtament. En canvi, des de la CCMA sostenia que eren anuncis que s’havien de facturar.

Davant la falta d’acord l’expedient dels anuncis ha arribat al Contenciós Administratiu queha donat, rotundament, la raó als arguments que en el seu dia va exposar Turull i el cap de l’assessoria jurídica del Govern, Francesc Esteve.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut