Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Només el 25% de les víctimes de violència masclista el 2022 a Catalunya havia presentat denúncia

La taxa de feminicidis va situar-se en 2,4 per cada milió de dones

|

- Publicitat -

Només el 25% de les víctimes mortals de violència masclista a Catalunya durant l’any 2022 havia presentat prèviament denúncia contra el seu agressor. Així es desprèn de l’informe fet públic aquest dimarts per l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial.

A escala estatal, quatre de cada deu assassinades havia denunciat prèviament i el 75,5% encara convivia amb ell en el moment del crim. D’altra banda, la taxa de feminicidis a Catalunya va situar-se l’any passat en 2,4 per cada milió de dones de 15 anys o més. Es troba just en la mitjana espanyola (3,6) i suposa un descens de gairebé sis dècimes si s’observa l’evolució entre el 2003 i el 2022 (2,99).

Publicitat

Segons l’informe del CGPJ, l’any 2022 va haver-hi una víctima mortal per violència masclista cada 7,5 dies al conjunt d’Espanya, un total de 49 dones assassinades per les seves parelles o exparelles. De les 20 que havien presentat denúncia, 14 encara mantenien la convivència amb els seus agressors. A la llista de dones assassinades l’any passat cal sumar-hi dos menors d’edat víctimes de violència vicària. A més a més, 27 van quedar orfes.

Durant el mateix període, van registrar-se tres casos de “violència domèstica íntima”, dos homes i una dona assassinats per parelles o exparelles que eren dones.

Et pot interessar  Verge convoca el grup d'anàlisi de feminicidis i anuncia la creació d’un gabinet d'expertes en violència vicària
Publicitat

Opinió

Minut a Minut