Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

‘No’ categòric dels CDR a l’amnistia pactada amb el PSOE: “És una trampa desmobilitzadora”

En un comunicat argumenten que és "una manera de blanquejar Espanya internacionalment" i defensen la reactivació de la DUI

|

- Publicitat -

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han expressat la seva ferma oposició a una eventual amnistia pactada entre amb el PSOE a canvi de la investidura de Pedro Sánchez. En un comunicat han afirmat que encara que aquesta llei pugui representar “un alleujament comprensible per a uns quants centenars de persones” s’hi oposen perquè “és una trampa desmobilitzadora per reconduir l’independentisme dins la cleda constitucional”.

També consideren que és “una manera de blanquejar Espanya internacionalment” i “una maniobra per segregar la classe política processista de l’activisme de base”. A més, els CDR afirmen que l’amnistia implica “reconèixer la potestat de l’Estat sobre Catalunya”.

Publicitat

Reactivar la DUI

El comunicat també critica que les negociacions per investir un president espanyol comporten “estabilitzar l’Estat opressor”. “Cap negociació que puguin fer amb l’enemic no és admissible, i menys després de la connivència i complicitat que hi ha mostrat durant sis anys”, adverteixen.

Davant aquest escenari, reivindiquen que cal “conformar un front unitari” i reactivar la DUI. “No reconeixerem, ni acatarem cap pacte o acord destinat a substituir-la, retractar-la, endarrerir-la o invalidar-la ni de forma explícita ni implícita, perquè cap negociació partidista amb l’estat espanyol té la legitimitat d’anul·lar el mandat emanant de les urnes del Primer d’Octubre“, avisen.

Precisament, en plenes negociacions per la llei d’amnistia i la investidura de Pedro Sánchez s’ha fet públic que l’Audiència Nacional envia a judici per terrorisme els 12 CDR encausats en l’Operació Judes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut