Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Nieto justifica l’actuació policial assegurant que l’independentisme vivia en “una realitat paral·lela”

Sosté que el relat mediàtic del republicanisme era que "l'home mossegava el gos, i no que el gos mossegava l'home"

|

- Publicitat -

José Antonio Nieto, exsecretari d’Estat de Seguretat i actual portaveu del Partit Popular al Parlament d’Andalusia, ha assegurat durant la seva declaració al judici polític que era previsible una situació de violència a Catalunya perquè “s’havia creat un clima on tot allò que se’ns deia era d’una realitat paral·lela”.

Nieto recorda com el conseller legítim, Quim Forn, li va escriure una carta on assegurava, hores després del 20 de setembre, que davant del Departament d’Economia no es va produir cap episodi de violència, “deia que la concentració era familiar i pacífica”.

Publicitat

L’exsecretari d’Estat atribueix aquesta anàlisi a “una alteració de la realitat, hi havia moltes persones que van ser part d’una estratègia mediàtica que va funcionar, tot el relat que va posar en marxa l’independentisme era que la notícia fos que l’home mossega el gos, i no que el gos mossega l’home”.

Segons el portaveu del PP al parlament andalús, tot i que el president de la Generalitat va traslladar que “el bé suprem era protegir la seguretat ciutadana”, per a l’Estat el més important era “complir el mandat”. En aquest sentit, argumenta que “es va arribar a un punt on el normal que és que la policia actuï per evitar un delicte i la gent ho accepti i acati, en aquest cas es veia que qui feia una cosa dolenta era la policia”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut