Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Mossos Guilleries: “S’hauria d’acusar per fals testimoni Pérez de los Cobos al judici de l’1-O”

|

- Publicitat -

Nou comunicat del col·lectiu d’agents de policia catalans independentistes anomenat “Mossos Guilleries”. Al text asseguren que l’exsecretari d’Estat de Seguretat i de la Guardia Civil, Diego Pérez de los Cobos, “se l’hauria d’acusar per fals testimoni” per les seves declaracions al judici farsa al Tribunal Suprem per la macrocausa contra l’independentisme. Tot i això, estan convençuts que no passarà perquè “això només passa a les democràcies reals”.

El motiu és que asseguren que vuit inspectors en cap que han declarat al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona han assegurat que “poc després de les 8 del matí de l’1-O els va arribar des del seu CECOR l’ordre de carregar” i que, per tant, contradiuen les declaracions de Pérez de los Cobos.

Publicitat

És així perquè l’ordre judicial d’impedir el referèndum de l’1-O instava a les policies que s’havia de complir “sense alterar la normal convivència ciutadana” i que “l’actuació en matèria d’ordre públic correspondria als Mossos” i que CNP i GC només actuarien quan el CME ho demanés o es constatés la seva inacció.

L’incompliment de les normes d’actuació creuen que “està essent constatada en la causa penal oberta al Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona”, ja que les declaracions dels caps deixen clar que “van intervenir abans d’obrir els col·legis i poder valorar l’actuació dels Mossos i rebre’n la sol·licitud de suport”.

Et pot interessar  Fiscalia demana arxivar la causa contra l’única professora de l’INS El Palau que seguia imputada
Publicitat

Opinió

Minut a Minut