Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Mossos Guilleries: “Hi ha alts comandaments del CME que són gurús d’un fals legalisme pro-espanyolista”

El col·lectiu de Mossos independentistes celebren la creació de l'Àrea de Seguretat Institucional en el seu últim comunicat

|

- Publicitat -

Nou comunicat de col·lectiu independentista dins del cos de policia català anomenat Mossos Guilleries. Al text expliquen que aquesta setmana “l’unionisme en bloc, amb el suport de la premsa del règim, ha pretès desacreditar la creació de l’Àrea de Seguretat Institucional (ASI)”.

Cal recordar que el Govern va aprovar fa una setmana crear una àrea de seguretat institucional per a la protecció personal dels presidents. Una nova àrea, homologable a la que tenen els estats europeus, que estarà nodrida per personal dels Mossos d’Esquadra i atendrà al president, els expresidents i consellers de Presidència.

Publicitat

El comunicat de Guilleries no només és per mostrar el seu suport de manera pública sinó que creu que partits unionistes i mitjans del règim han usat l’ASI amb l’objectiu d’atacar i perjudicar el Govern.

Els agents independentistes consideren que la iniciativa “és positiva” i no entenen “el malestar que està provocant en sectors de la cúpula del cos de Mossos d’Esquadra” a qui defineixen com “alguns d’ells són gurús d’un fals legalisme pro-espanyolista” i els recorden que segons el vigent Estatut “el comandament suprem del nostre Cos recau en la Generalitat, en concret al President, i és exercit a través del conseller d’Interior”.

Així doncs, insten a la Prefectura “a assumir de bon grat que el comandament suprem del Cos rau en el Govern, i així ha de ser, perquè són els seus membres i no uns alts funcionaris policials els qui responen políticament davant de la ciutadania i són per ella escollits”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut