Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 858
La República

Mossos Guilleries desafia la JEC: “Ens demanaran també que retirem la simbologia franquista dels carrers?”

La Junta Electoral Central espanyola (JEC), òrgan encarregat de regular i vigilar els processos electorals, ha marcat un termini a la Generalitat perquè retiri els llaços grocs dels edificis públics. […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 22/03/2019
La pancarta amb un llaç blanc i una franja vermella que substituïa la del llaç groc

La Junta Electoral Central espanyola (JEC), òrgan encarregat de regular i vigilar els processos electorals, ha marcat un termini a la Generalitat perquè retiri els llaços grocs dels edificis públics. Ha advertit Miquel Buch que si a les tres de la tarda d’avui divendres no s’ha complert l’ordre, haurà d’enviar els Mossos d’Esquadra a retirar llaços i pancartes i, tanmateix, l’ha amenaçat de possibles responsabilitats penals si no s’acata l’ordre.

Davant d’aquest cop d’Estat a la democràcia i a la llibertat d’expressió, el col·lectiu de Mossos Guilleries ha desafiat la JEC amb un contundent tuit. Els agents sobiranistes han reptat a l’òrgan espanyol que consideren que està “ideologitzat” i que ha emès l’ordre de retirada dels llaços grocs “en uns termes genèrics i omnicomprensius, que vicien d’il·legalitat la decisió”.

Així doncs, demanem que s’actuï en conseqüència i llençant el guant a la JEC: “Ens ordenaran també la retirada de la nombrosa simbologia franquista existent als espais públics?”

Relacionats