Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Mossos Guilleries desafia la JEC: “Ens demanaran també que retirem la simbologia franquista dels carrers?”

Si segueix la simbologia groga als edificis públics, la policia catalana els haurà de retirar

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central espanyola (JEC), òrgan encarregat de regular i vigilar els processos electorals, ha marcat un termini a la Generalitat perquè retiri els llaços grocs dels edificis públics. Ha advertit Miquel Buch que si a les tres de la tarda d’avui divendres no s’ha complert l’ordre, haurà d’enviar els Mossos d’Esquadra a retirar llaços i pancartes i, tanmateix, l’ha amenaçat de possibles responsabilitats penals si no s’acata l’ordre.

Davant d’aquest cop d’Estat a la democràcia i a la llibertat d’expressió, el col·lectiu de Mossos Guilleries ha desafiat la JEC amb un contundent tuit. Els agents sobiranistes han reptat a l’òrgan espanyol que consideren que està “ideologitzat” i que ha emès l’ordre de retirada dels llaços grocs “en uns termes genèrics i omnicomprensius, que vicien d’il·legalitat la decisió”.

Publicitat

Així doncs, demanem que s’actuï en conseqüència i llençant el guant a la JEC: “Ens ordenaran també la retirada de la nombrosa simbologia franquista existent als espais públics?”

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut