Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Mossos Guilleries consideren un gol del PSOE a ERC que Marlaska segueixi a Interior

Recorden un llistat de greuges del ministre socialista i ironitzen: “demostra la voluntat de diàleg”

Redacció 10/01/2020
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

El col·lectiu de la policia catalana independentista, Mossos Guilleries, ha emès un comunicat on considera que el PSOE ha fet un gol a Esquerra fent repetir a Fernando Grande-Marlaska com a ministre d’Interior.

Segons Mossos Guilleries tira d’ironia després que s’hagi confirmat la cartera i opina que “podem constatar una vegada més la voluntat de diàleg i entesa per superar el conflicte polític català del nou govern d’Espanya”.

Així doncs, fan un llistat dels greuges que el basc ha dut a terme contra els independentistes catalans i bascos i també la vulneració de drets humans. Seguint amb l’humor, ho descriuen com “els seus mèrits per renovar-li la confiança en el càrrec ministerial”.

Recorden les condemnes del TEDH per no investigar fundades denúncies per tortures comeses per la policia espanyola contra detinguts mentre eren sota la seva tutela a l’AN, que hagi afirmat que Tsunami Democràtic és una organització terrorista, l’enviament de contingents de GC i CNP a Catalunya per prestar serveis fora de les seves competències legals i per haver estat el màxim responsable del cos policial espanyol que va escorcollar domicilis de dissidents polítics sense indicis de la prèvia comissió d’un delicte i va acabar detenint-los i acusant-los de terrorisme.